Wanhopige man krijgt eekhoornjong niet van been geschud en belt politie
De 'dader’ was obsessief op zoek naar een moederfiguur. Foto: epa

De politie in het Duitse Karlsruhe kreeg donderdag een noodoproep van een man die gestalkt en belaagd werd door een eekhoornjong.

De man was het dier tegengekomen tijdens een wandeling, waarna het hem bleef achtervolgen en telkens op zijn been kroop wanneer hij zijn tred vertraagde of even pauzeerde. Uiteindelijk wist hij niet meer wat gedaan en belde hij de lokale politie.

Op het ogenblik dat de agenten ter plaatse kwamen, was het eekhoornjong, dat nog zeer jong was, al bijna in slaap gevallen. ‘Het is zo’n leuk beestje’, klinkt het bij het korps. ‘We gaan van hem onze nieuwe mascotte maken: Karl-Friedrich!’ Al bleek dat wat te voorbarig, aangezien het eekhoorntje na een kort dutje op het politiekantoor naar een dierenopvang werd gebracht.

Het gebeurt wel vaker dat jonge eekhoorns zich zeer aanhankelijk opstellen ten opzichte van mensen, schrijft The Guardian. Wanneer een eekhoornjong zijn ouders verliest of kwijtraakt, gaat het vaak obessief op zoek naar een nieuw moederfiguur.

Een politieagent uit het betrokken korps maakte al een soortgelijk incident mee: ‘Dat kan behoorlijk eng zijn, want het dier heeft dan nog maar oog voor één ding. En als jij dat “ding” bent...’