Alle vluchten op de internationale luchthaven van Seattle-Tacoma zijn een tijdlang opgeschort geweest. Een man had er een passagiersvliegtuig gestolen en steeg op. Het toestel werd onderschept door een militair gevechtsvliegtuig en stortte enkele minuten later neer.

In de Amerikaanse staat Washington is een vliegtuig zonder passagiers neergestort nadat het was opgestegen zonder toestemming. Dat melden de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten. Het vliegtuig was opgestegen van de Seattle-Tacoma International Airport en stortte neer ten zuiden van Washington. 

Volgens de gespecialiseerde site Aeronautics kaapte een 29-jarige mecanicien, die werkzaam was op de luchthaven, een Q400 van Alaska Airlines. Het toestel werd onderschept door militaire gevechtsvliegtuigen. De mecanicien kon het toestel niet onder controle houden nadat hij enkele loopings had gemaakt en negeerde alle bevelen om te landen. Uiteindelijk stortte het vliegtuig neer. 

'Het gaat niet om een terreurdaad, maar om een wanhoopsdaad', aldus de politie aan Reuters. 'Dat blijkt duidelijk uit de communicatie tussen de mecanicien en de luchtverkeersleiders.'

'Dit had veel erger kunnen zijn', zegt luchtvaartspecialist Luc De Wilde aan Radio 1. 'Deze man heeft iedereen in gevaar gebracht.'

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan anoniem contact opnemen met de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.