Amerikanen kiezen logo voor hun ruimteleger
Foto: rr
Voor wie droomt van echte Star Wars heeft het campagneteam van Donald Trump een verrassing: de Amerikanen mogen zelf het logo kiezen van Trumps ruimteleger.

Vicepresident Mike Pence kondigde vorige week de oprichting van een apart ruimte­leger aan, naast de land-, zee- en luchtmacht. Eerder al scheidden Rusland en China hun ruimte-operaties af in een aparte tak van de strijdkrachten. Dus kunnen de VS niet achterblijven.

Maar de aankondiging van Pence is enigszins voorbarig, want het debat in de VS is  nog lang niet beslecht. Niet iedereen vindt het een goed idee om de verantwoordelijkheid voor de ruimte weg te halen bij de Air Force.

Wedstrijd

Toch lanceerde het campagneteam van president Trump  alvast een wedstrijd voor de fans van de president om het logo van de Space Force te kiezen. Ze moeten zich niets aantrekken van het hele debat over doeltreffendheid of de kostprijs van zo’n nieuwe strijdmacht, aldus de e-mail van Brad  Parscale die  Trumps herverkiezingsteam leidt. Ze moeten uit zes voorstellen gewoon het leukste kiezen.

‘President Trump wil een Ruimteleger – een baanbrekende onderneming voor de toekomst van Amerika en de laatste grens’, schrijft hij.

Marsmannetjes

Op Twitter lokten de ontwerpen alvast veel commentaar uit. Verwijzen de gele lijnen in het logo rechtsboven misschien naar de haartooi van de president?

De Space Force heeft eigenlijk  niets van doen met Mars, merkte de wetenschapsredactrice van Mashable.com op. Tenzij  de president natuurlijk de oorlog wil verklaren aan de marsmannetjes.

En als er dan toch sprake is van Mars, waarom dan niet van de zon, suggereert een andere twitteraar. Dus waarom niet de slagzin: ‘Space Force. We’re going to kill the sun’. In het vijfde voorstel, middenonderaan, bespeurde iemand zelfs een circustent.

Allemaal leuk en wel, maar  Brad Parscale laat in zijn e-mail de Trump-fans in het ongewisse of het winnende logo echt de uniformen van de toekomstige ruimtesoldaten zal sieren, of enkel de prullaria die het campagneteam verkoopt.  

Een kniesoor die daarom maalt. De aankondiging van Pence is immers ‘huge’, aldus Parscale in een gebruikelijke trumpiaanse hyperbool.