Man stippelt ‘Stop Brexit’-route uit
Foto: Andy Pardy

Het Verenigd Koninkrijk maakt, als alles volgens plan verloopt, volgende zomer geen deel meer uit van de Europese Unie. Een 28-jarige Brit deelt zijn verdriet met Europa door een route uit te stippelen die ‘Stop Brexit’ spelt via de gps.

Andy Pardy uit Exeter is van plan 32 landen te bezoeken en 30.000 km af te leggen in Europa. Zo wil hij via zijn gps ‘Stop Brexit’ markeren op de kaart. Pardy vertrok vorige maand, nadat hij zijn job als consultant opzegde. Hij begon zijn trip met de letter S en reisde hiervoor van Loch Lomond en Schotland via Noord-Ierland, Ierland en Wales tot in Cornwall. Daarna reed hij naar Noorwegen en Zweden voor de letter T en O.

Daarna is de Brit van plan om naar de Baltische staten te rijden om de letter T van Brexit te schrijven, en reis hij door naar Spanje en Portugal om de rest van het woord achterstevoren te spellen.

De reden voor deze reis is erg politiek geïnspireerd. ‘Ik ben gefrustreerd door de manier waarop het debat rond de Brexit is gevoerd. Ik wou stoppen met mijn job en iets voor mezelf doen’, aldus Pardy aan The New European.

Fans kunnen het avontuur van Pardy volgen via een tracker op zijn website, Instagram en Twitter.