Officieel: Real Madrid kondigt transfer van Thibaut Courtois aan
Foto: Photo News

De transfer van Thibaut Courtois van Chelsea naar Real Madrid is na een lange soap eindelijk definitief in kannen en kruiken. De twee clubs hebben de overgang van de Belgische nummer één woensdagavond officieel aangekondigd. Donderdag ondergaat hij de medische testen in Madrid, nadien tekent hij er een contract van zes seizoenen. Om 13u wordt Courtois voorgesteld in het Santiago Bernabéu-stadion. Als een deel van de deal tussen Chelsea en Real leent de Spaanse topclub de Kroatische middenvelder Mateo Kovacic uit aan Chelsea.

De afhandeling van de transfer van Thibaut Courtois naar Real Madrid kwam woensdag in een definitieve stroomversnelling toen Chelsea met Kepa Arrizabalaga een vervanger voor onze landgenoot kon strikken, een noodzakelijke voorwaarde voor een vertrek van Courtois uit Londen. Arrizabalaga komt over van Athletic Bilbao voor een recordbedrag van liefst tachtig miljoen euro (lees meer). Donderdagavond sluit de (ingaande) transfermarkt in Engeland, de tijd begon dus te dringen voor Courtois.

Eens de transfer van Kepa was afgerond, stond niets een vertrek van Courtois naar Real Madrid nog in de weg. De Limburger had zijn zinnen al geruime tijd op een verhuizing naar Madrid gezet. Niet alleen omdat hij er bij de regerende kampioen van Europa kan spelen, ook omdat zijn kinderen er wonen. De beste doelman van het WK had al een akkoord met de ­Koninklijke voor een contract van vier seizoenen. Dat worden er uiteindelijk zes. Om iets na 21u kondigde Real Madrid de transfer aan op zijn website en sociale media kanalen.

 

 

“De Gouden Handschoen van het voorbije WK trekt naar de winnaar van de Champions League na zijn indrukwekkende prestatie in Rusland”, verwoordde Real Madrid het. “Daar waren zijn interventies doorslaggevend voor de historische derde plaats van België en een verkiezing tot beste doelman van het toernooi. Op zijn 26e neemt Courtois een pak ervaring mee naar Real. Hij werd kampioen in Spanje, Engeland en België en onderscheidt zich door zijn lengte van bijna twee meter (1.99) en zijn soberheid onder de lat.”

Het transferbedrag - dat oorspronkelijk rond de 40 miljoen euro zou bedragen - wordt beïnvloed door de uitleenbeurt van Mateo Kovacic. Real Madrid verhuurt de Kroatische middenvelder - en stand-in voor zijn illustere landgenoot Luka Modric - voor één seizoen uit Chelsea.

In totaal speelde Courtois 154 matchen voor Chelsea sinds zijn transfer van Racing Genk in 2011. Daarvan hield hij 58 keer de nul. Van 2011 tot 2014 werd hij uitgeleend door Chelsea aan Atletico Madrid. Courtois wordt de tweede Belg ooit die het shirt van Real Madrid mag dragen. Hij treedt in de voetsporen van Fernand Goyvaerts die tussen 1965-1967 enkele matchen bij de Koninklijke op het veld stond.