Bondscoach Kevin De Weert: “Yves en Victor hebben mij nog nooit teleurgesteld”
Foto: Photo News

Slechts één ding had bondscoach Kevin De Weert om over te mopperen. Dat het amper drie seconden scheelde of hij had met Yves Lampaert nog een tweede pupil op het podium gekregen. Nu eindigde Lampaert op plek 4, terwijl Victor Campenaerts het hoogste trapje beklom. “Het zal naarmate de dagen vorderen nog wel wat blijven knagen bij Yves.” Maar zelfs dat besef kreeg de smile niet van zijn gezicht. “Yves en Victor hebben mij nog nooit teleurgesteld.”

Klimmen lukt ons voor geen meter, sprinten is een knelberoep, maar tijdrijden lukt nog wel. “Ik geef die gasten veel vrijheid”, stelt De Weert. “Yves en Victor mogen hun eigen programma kiezen en hun eigen entourage samenstellen, maar je ziet wat ze ervoor teruggeven. Victor koos voor een eenzame hoogtestage terwijl Yves hier presteert op zijn aangeboren klasse en op zijn Tour-vorm. Alleen in Qatar scoorde Victor wat minder (26ste, nvdr) maar toen beperkte Yves met zijn zevende plek de schade. Natuurlijk zou goud en brons nog mooier geweest zijn, maar we moeten niet overdrijven.”

Campenaerts was de uittredende kampioen. Hoe doorstond hij die druk? “Niet dat hij bloednerveus rondliep, maar je merkte de voorbije dagen toch wel dat hij nog meer dan voorheen met de allerkleinste details bezig was. Nog eens opmeten, nog eens aanpassen, nog eens met de mecanicien overleggen… En ja het verschil is miniem, maar dat telt niet. Vanaf nu staat daar een gouden medaille achter zijn naam. En die blijft daar staan. Dit is alvast een extra boost voor onze wegploeg, die zondag aan het werk moet.”

Bondscoach Kevin De Weert: “Yves en Victor hebben mij nog nooit teleurgesteld”
Foto: Photo News