Jacques Borlée vol vertrouwen: “Belgian Tornados zijn sterker dan ooit”
Foto: BELGA

De 4x400m-aflossingsploeg bij de mannen komt vrijdag in actie in de reeksen op het EK atletiek in Berlijn. De ambitieuze Belgian Tornados verdedigen er hun titel.

Individueel wisten Kevin, Jonathan en Dylan Borlée dinsdag hun reeks te winnen in Berlijn. “Wat ik gisteren gezien heb, deed me plezier. Het gemak waarmee Kevin en Jonathan liepen. En Dylan heeft vaak problemen in de tweede bocht, maar gisteren deed hij het voortreffelijk. Jonathan en Kevin hebben een zekere kalmte teruggevonden. Meer dan ooit zijn ze gefocust op wat ze moeten doen in hun baan. De tweeling blijft enorm ambitieus. Ze willen opnieuw het wereldniveau te pakken krijgen”, vertelde Jacques Borlée.

De Belgian Tornados zijn volgens coach Borlée sterker dan ooit. “Maar Spanje is bijzonder goed. De Spanjaarden zijn favoriet nummer een, zoals ze ook zelf zeggen. Ook de Britten hebben een goed team. En verder mogen we Italië en Polen niet vergeten. Maar wij kunnen dan weer teren op heel wat ervaring, onze groep hangt heel goed samen en is sterk. Het wordt een fantastische race.”

Jacques Borlée vol vertrouwen: “Belgian Tornados zijn sterker dan ooit”
Foto: BELGA

Jonathan Sacoor is relatief nieuw in het team, met zijn seizoensbeste van 45.03 is hij een serieuze versterking. De kersverse wereldkampioen bij de junioren komt in Berlijn niet in actie op de individuele baanronde, volgens Jacques Borlée om hem niet te verbranden. “Op technisch vlak kan er nog geschaafd worden aan Jonathan, maar hij pikt alles enorm goed op. Hij gaat een fantastische carrière tegemoet, als hij de voeten op de grond houdt.”

Sacoor, Vanderbemden en Watrin lopen in reeksen voor Belgian Tornados

Jonathan Sacoor, Robin Vanderbemden en Julien Watrin zullen vrijdag voor de Belgian Tornados lopen in de reeksen van de 4x400m op het EK atletiek in Berlijn. Dat maakte Jacques Borlée woensdag eveneens bekend. De vierde plek wordt ingenomen door één van zijn zonen.

Na afloop van de halve finales van de 400m, waarin Kevin, Jonathan en Dylan Borlée woensdagavond aantreden, zal Jacques Borlée beslissen wie van die drie eveneens in de reeksen voor het aflossingsteam zal aantreden.

Vanderbemden plaatste zich eerder op de dag voor de halve finales van de 200m, die woensdagavond plaatsvinden. Sacoor, die medio juli de wereldtitel bij de U20 veroverde, en Watrin komen individueel niet in actie in Berlijn.

Jacques Borlée vol vertrouwen: “Belgian Tornados zijn sterker dan ooit”
Jaques Borlée Foto: Photo News