Kippenvleugels Carrefour uit de rekken wegens mogelijke salmonellabesmetting
Themabeeld Carrefour Foto: BELGA

Pluimveeslachterij Lammens neemt een lot kippenvleugels met Kurkuma uit de rekken. Dat vlees wordt verkocht onder het huismerk in verschillende Carrefour-winkels. Uit een controle van Carrefour zelf is gebleken dat er mogelijk salmonella in de kippenvleugels aanwezig is.

De mogelijk besmette verpakkingen zijn de ‘MB kippenvleugels Kurkuma +- 550 G’ van het merk Carrefour, met lotnummer 6795 en houdbaarheidsdatum 09/08/2018. Ze worden verkocht in de zelfbedieningstogen in de beenhouwerij-afdeling van verschillende Carrefour-filialen in ons land.

Een aantal bakjes zijn echter al verkocht voor de terugroeping van pluimveeslachterij Lammens. Carrefour vraagt de betrokkenen om de kip niet te consumeren en terug te brengen naar het verkooppunt, waar ze terugbetaald worden.

Voor meer informatie kunnen de klanten terecht bij de klantendienst van Carrefour Belgium op het gratis nummer 0800/9.10.11, elke werkdag van 8.30 uur tot 20.00 uur en zaterdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.

De symptomen van een salmonellabesmetting zijn buikkrampen en diarree, vaak vergezeld van koorts. De symptomen doen zich meestal voor binnen de 12 tot 72 uur na de consumptie van besmet voedsel.