Hij doet het opnieuw! Campenaerts wint het EK tijdrijden:
Foto: Reuters
Victor Campenaerts heeft woensdag in Glasgow zijn Europese titel in het tijdrijden verlengd. Campenaerts haalde het met 63 honderdsten voor de Spanjaard Jonathan Castroviejo. De Duitser Maximilian Schachmann hield als derde nipt Yves Lampaert van het podium. Het is voor Campenaerts zijn tweede Europese titel op rij, na die vorig jaar in het Deense Herning.

Campenaerts haalde het met een verschil van amper 63 honderdsten. "Ik begin altijd trager dan mijn concurrenten", reageerde hij achteraf. "Het verschil was dus groot, zeker met iemand als Lampaert. Maar het laatste stuk op lange en vlakke wegen, daar ligt mijn kracht. Het regende wel maar ik kwam dichter en dichter. Ik ging volle gas. De bondscoach zei me dat ik dit moest doen, dat ik enkel rustig moest zijn in de bochten. Ik kon de tijd zien van Castroviejo en winnen is winnen. Ik win altijd met een klein verschil, maar dit is misschien wel het kleinste!"

"Ik ben op hoogtestage geweest en dan recht naar Glasgow afgezakt. Als je alles doet voor iets en je niet ziek geraakt, dan weet je dat je een goed resultaat kan neerzetten. Ik win nu het EK voor de tweede keer op rij en het is de derde keer dat ze dit organiseren. Ik ben dus een échte Europese kampioen (lacht). Wat nu? De Binckbank Tour en dan hopelijk de Vuelta. Dan volgt het WK. Dat is niet mijn parcours maar ik ga voor de top vijf. En dan komt mijn hoofddoel. De Olympische Spelen in Tokio."

Tiende medaille

Campenaerts levert zo de negende medaille af voor de Belgische delegatie in Glasgow, de derde gouden. De voorbije dagen zorgden turnster Nina Derwael (brug met ongelijke leggers) en baanwielrenners Kenny De Ketele en Robbe Ghys (madison) voor gouden plakken. Opnieuw Derwael (balk) en De Ketele (puntenkoers) en Nicky Degrendele (keirin) veroverden zilveren medailles, terwijl Githa Michiels (mountainbike), Jolien D'hoore (scratch) en Axelle Klinckaert (grondoefening) brons pakten.