RECEPT. Milkshake met blauwe bessen en ahornsiroop
Foto: rr
Het favoriete zomerrecept met fruit van Bart Lenearts en Jolijn Gyssels van artisanale ijsmakerij Eiskreem en de Mechelse ontbijt- en lunchplek Noen. Mlkshkbar is hun laatste wapenfeit, een afhaalzaakje waar je fikse bekers milkshake koopt van hun zelfgemaakte ijs.

‘Het was altijd onze droom om Eiskreem verder uit te bouwen, maar een typisch ijssalon was voor ons geen optie. Toen er aan de rand van de Kruidtuin in Mechelen een klein pand vrijkwam, zagen we de kans om iets nieuws uit te proberen en zo ontstond het idee voor een zomerse pop-upbar met milkshakes. Ondertussen zitten we hier al voor de derde zomer op rij. Er staan altijd tien verschillende milkshakes op de kaart, waaronder een aantal vaste waarden zoals witte chocolade met basilicum. Ook de blauwe bessen met ahornsiroop is een favoriet. We wilden een milkshake maken vol zomerfruit, maar omdat blauwe bessen soms een beetje zuur zijn, deden we er ahornsiroop bij. Die combinatie bleek een winner.’

INGREDIËNTEN (VOOR 2 PERSONEN):

4 bollen (kwaliteitsvol) vanille-ijs
1 grote hand blauwe bessen
500 ml koude melk
1 flinke scheut ahornsiroop

BEREIDING:

Blend alle ingrediënten tot een smeuïge milkshake.