Ardennen perfecte plaats voor reeks over verdwijningen
La forêt: 'The forest' voor de Nederlanders Foto: rr
Nog steeds weinig nieuwe programma's op tv. Maar wie op deze snikhete dag de tv-kamer verkiest boven het terras, kan vooral kiezen tussen verschillende programma's over misdaad: van verdwijningen in de Ardennen tot een aanslag op een nucleair depot in LA.
  • The forest (NPO 3 22.10-23.05 uur)

Misdaadseries gedijen in landelijke gebieden. Deze Waals/Franse reeks (ze heet eigenlijk La forêt) gaat over de onrustwekkende verdwijning van tienermeisjes in de Ardennen. Een leerkracht krijgt ’s nachts een oproep van een studente.

  • Next (Zes, 20.35-22.15 uur)

Deze SF-actiefilm is een mooie illustratie van hoe de carrière van Nicolas Cage gekelderd is. Deze film uit 2007 illustreert vooral dat hij de tweede helft van zijn loopbaan vooral in half tot volledig geflopte opduikt. Hier is hij te zien als Cris Johnson, een showroomillusionist in Las Vegas die met een geheim leeft: hij kan enkele minuten verder in de toekomst kijken. Alleen hij kan een aanslag op een nucleaire opslageenheid in Los Angeles voorkomen. Om het plot te voorspellen, hoeft u zelf niet helderziend zijn. 

  • The murder detectives (Canvas 23.00-0.00 uur)

Deze driedelige documentaire volgt het achttien maanden durende onderzoek naar de moord op Nicholas Robinson, een tiener uit Bristol. Bekroond met een Bafta.

  • Belpop Classics (Canvas 22.05-23.00 uur)

Hoog tijd om uw muziekkennis bij te spijkeren. Aanvankelijk heetten The Pebbles The Fredstones. Toen Norman Petty, de producer van Buddy Holly, zich over hen ontfermde, werden ze The Pebbles. Ze scoorden hun eerste hit met ‘Get around’. In 1968 kenden ze hun grootste succes met ‘Seven horses in the sky’.