In de omgeving van de luchthaven van de Italiaanse stad Bologna zorgde een verkeersongeval voor een zware ontploffing. Volgens de lokale brandweer ontplofte een tanker op de kruising van Casalecchio en Borgo Panigale in Bologna. Er zou maar één dodelijk slachtoffer en een zestigtal gewonden gevallen zijn.

Op foto’s en video's is een vuurbal en een rookpluim te zien. De Vigili del Fuoco, de brandweer, tweette dat een tankwagen ontplofte, maar dat de vlammen omstreeks 17 uur gedoofd waren. Daarbij kwam één iemand om. Bij eerdere berichten was sprake van twee doden, maar de lokale autoriteiten ontkennen dat nu. Bij de ongeveer zestig gewonden zouden er wel nog sommige mensen erg aan toe zijn. 

De explosie was een gevolg van een verkeersongeval op een toegangsweg naar de luchthaven. De vrachtwagen zorgde voor een drukgolf, en meerdere wagen vatten ook vuur. Daarop ontploften ook die voortuigen, wat de vlammen steeds verder deed verspreiden. Op beelden van de brandweer is te zien hoe daardoor zelfs  een deel van de snelwegbrug ingestort is. De hitte zorgde er ook voor dat de reddingswerken heel moeizaam verliepen.

 

Volgens televisiezender RC deed de explosie ook een restaurant door elkaar schudden, waarvoor auto's geparkeerd waren. De vensters sloegen aan diggelen en enkele omwonenden dachten aanvankelijk aan een aardbeving.

De snelweg loopt ook over het terrein van de luchthaven, maar die ondervond volgens de beheerder geen hinder. De explosie had ook geen effect op het luchtvaartverkeer.