Nieuw incident met bijtend product op Sint-Jansplein
Foto: rr

Op het Sint-Jansplein in Antwerpen-Noord heeft zich afgelopen nacht rond 0.30u een nieuw incident met een bijtend product voorgedaan.

Twee mannen kregen er ruzie op café, waarop een van hen naar buiten ging. De tegenpartij volgde het 49-jarige slachtoffer en gooide ammoniak in zijn gezicht. ‘De man werd naar het ziekenhuis gebracht’, bevestigt politiewoordvoerder Sven Lommaert. ‘Hij raakte zwaargewond aan de ogen.’

De verdachte, een 40-jarige Antwerpenaar, kon niet veel later door de politie gearresteerd worden, hij verschool zich in de parkeergarage onder het plein. De man was ’s nachts niet verhoorbaar omdat hij onder invloed was. Of het slachtoffer blijvend letsel zal overhouden aan de aanval, is nog niet duidelijk.

Zwavelzuur

Afgelopen dinsdag werd een 40-jarige vrouw het slachtoffer van een zuuraanval. Haar ex-vriend overgoot haar met zwavelzuur terwijl ze zat te wachten op de bus op het Sint-Jansplein. Ze raakte over 40 procent van haar lichaam verbrand en vecht nog altijd voor haar leven in het brandwondencentrum van het Stuivenbergziekenhuis. De vrouw had een afspraak gemaakt bij de politie om een klacht in te dienen tegen haar ex-vriend, met wie ze in onmin leefde.