Ryanair schrapt 104 Belgische vluchten op stakingsdag
Foto: AFP

De Ierse lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair schrapt op 10 augustus 104 vluchten van en naar België. De piloten hadden aangekondigd die dag te zullen staken.

Ryanair kondigt nu alvast aan dat 104 vluchten van en naar de luchthavens in Zaventem en Charleroi niet zullen doorgaan. In een korte toelichting spreekt Ryanair opnieuw van een ‘onnodige’ staking, waardoor de maatschappij ‘gedwongen’ wordt om de vluchten te annuleren.

De getroffen reizigers zullen hun vlucht terugbetaald krijgen of kunnen omboeken naar een ander tijdstip. Hoeveel vluchten van en naar ons land wél nog doorgaan, is niet meegedeeld.

De oproep aan de Belgische piloten om op 10 augustus te staken kwam er woensdag. Het is nog onduidelijk in welke mate die oproep gevolg zal krijgen. Toch heeft Ryanair vrijdag de vlucht vooruit willen nemen en de getroffen passagiers een week op voorhand op de hoogte brengen

Ook in andere landen worden vluchten geschrapt. Zo gaat het in Zweden om 22 vluchten, in Ierland om 20. In totaal waren er voor volgende vrijdag 2.400 vluchten voorzien.

De piloten protesteren tegen het voornemen om piloten te delocaliseren naar Polen en jobs te schrappen in Ierland. Vorige week staakte het cabinepersoneel al, waardoor de luchtvaartmaatschappij in ons land alleen al een hondertal vluchten moest afblazen.