Drie generaties Van Dienderen strijden tegen hitte-eilanden
Foto: rr

Grootouders Hugo Van Dienderen (75) en Jeannine Weyers (74), dochter Ilse Van Dienderen (49) en kleindochter Amber Paris (22) komen op 14 oktober allemaal op voor Groen in Antwerpen.

Zij hebben ook een gemeenschappelijk verkiezingsthema: het wegwerken van de hitte-eilanden in de stad. Zo pleit kleindochter Paris, die opkomt voor de Antwerpse districtsraad, voor meer tuinstraten en avontuurlijke speelplekken.

Haar moeder Ilse Van Dienderen, die kandidaat is voor de gemeente- en de provincieraad, pleit voor het openleggen van het Schijn om zo meer water in de stad te krijgen. Om de negatieve gezondheidseffecten van de opwarming tegen te gaan, pleit grootvader Hugo Van Dienderen, 41ste op de lijst voor de gemeenteraad, voor betere isolatie van de zorgcentra.

Het is redelijk uniek dat drie generaties nu samen opkomen met de gemeenteraadsverkiezingen. Grootvader benadrukt dat hij niemand heeft gedwongen. “Het is spontaan gegroeid”, zegt Van Dienderen. “Ik heb nooit gezegd dat ze in de politiek moesten stappen, maar blijkbaar heb ik hen wel aangestoken.”