Verrassing in Formule 1: Daniel Ricciardo ruilt Red Bull voor Renault
Foto: REUTERS

Daniel Ricciardo zal zijn team Red Bull aan het einde van het seizoen verlaten. De 29-jarige Australiër trekt naar de Franse renstal Renault. De transfer van Ricciardo is een grote verrassing in de Formule 1, want iedereen dacht dat de ploegmakker van Max Verstappen zijn contract zou verlengen.

Ricciardo reed sinds 2014 vast voor Red Bull. De Australiër schonk zijn ploeg zeven GP-zeges en 29 podiumplaatsen. Dit jaar was hij de beste in China en Monaco. “Wij respecteren zijn beslissing en wensen hem in de toekomst alle geluk”, klinkt het bij Red Bull-teambaas Christian Horner. “We danken hem voor zijn toewijding en de rol die hij in ons team vervulde.” Enkele minuten later meldde Renault de komst van de Australiër.

Renault maakte nadien bekend dat Ricciardo het team in 2019 vervoegt. “Zijn komst toont dat we een versnelling hoger willen schakelen”, verduidelijkte Cyril Abiteboul, sterke man bij het team. “Daniels overduidelijke talent en charisma vormen een grote bonus voor het team. We willen zijn geloof in ons niet schaden en zullen hem de best mogelijke wagen bezorgen.”

Ricciardo zelf kijkt uit naar zijn nieuwe avontuur. “Het was ongetwijfeld een van de moeilijkste keuzes die ik in mijn loopbaan moest maken. Maar ik vond dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Ik besef dat er veel werk voor de boeg is om de ambitie van Renault waar te maken om op het hoogste niveau te presteren. Ik hoop dat ik hierin iets kan bijdragen.”