Prinses Eugenie heeft één belangrijke wens voor haar huwelijk
Foto: ISOPIX

Het Britse hof maakt zich dit najaar op voor nog een prinselijk huwelijk. De Britse prinses Eugenie verklapt in een interview met Vogue wie haar getuige wordt en wat ze verwacht van het feest.

De Britse prinses Eugenie, jongste dochter van prins Andrew en Sarah Ferguson, trouwt in oktober met Jack Brooksbank in St George’s Chapel in Windsor, waar ook prins Harry en Meghan Markle elkaar eeuwige trouw beloofden. De voorbereidingen voor het huwelijksfeest zijn in volle gang.

‘Het is heel stresserend om een huwelijk te plannen. Je wil dat het perfect is. Maar dan besef je dat je een leven lang bij de persoon zal blijven van wie je houdt en dat is uiteindelijk het enige wat telt’, vertelt Eugenie in een dubbelinterview voor British Vogue met haar zus Beatrice, die straks ook haar getuige wordt. Eén ding dat ze absoluut niet wil op haar feest: plastic. ‘Mijn hele huis is plasticvrij. Nu willen Jack en ik dat ons huwelijk dat ook wordt.’

Tiara

Wie de trouwjurk zal ontwerpen, wil de prinses nog niet lossen, maar het lijkt zeer waarschijnlijk dat ze dezelfde tiara zal dragen die ook haar moeder droeg op haar huwelijksdag. De diamanten York-tiara werd speciaal voor Ferguson ontworpen en zat tijdens de ceremonie verstopt onder een bloemenkrans. Eerder maakte Kensington Palace al bekend dat er ook 1.200 burgers worden uitgenodigd op het huwelijksfeest.

Het koppel leerde elkaar kennen in 2010 dankzij een gemeenschappelijke vriend. Brooksbank, uitbater van een nachtclub in Londen, ging naar verluidt op één knie tijdens een romantische vakantie in Nicaragua.