Murray is back! Ex-nummer 1 in tranen na match die tot 3u ’s nachts duurde
Foto: AP

Andy Murray heeft zich donderdagnacht geplaatste voor de kwartfinale van het tennistoernooi van Washington. De Brit versloeg de Roemeen Marius Copil in de achtste finales na een marathonpartij die tot drie uur ’s nachts duurde: 6-7 (5), 6-3, 7-6 (4). Na afloop kon Murray zijn tranen niet bedwingen en bleef hij minutenlang met zijn hoofd in zijn handdoek zitten op het tenniscourt.

De tranen van Murray zijn begrijpelijk. De voormalige nummer één van de wereld werd door een hardnekkige blessure aan zijn rechterheup teruggeslagen naar plaats 832 op de wereldranglijst. Die blessure hield hem bijna een jaar aan de kant en dwong hem tot een operatie in januari. Met forfaits voor de Australian Open, Roland Garros en Wimbledon tot gevolg. De kwalificatie voor de kwartfinale in Washington, zijn eerste kwartfinale sinds Wimbledon 2017, lijkt het begin van de definitieve heropstanding van Murray.

De zege van de Schot kwam er donderdagnacht niet zonder slag of stoot. De Roemeen Marius Copil (ATP 93) knokte zich in de eerste set terug van een 5-0-achterstand en won die set nog in de tiebreak. Maar Murray liet het hoofd niet hangen en trok het laken toch nog naar zich toe. Na meer dan drie uur wedstrijd stond er uiteindelijk 6-7 (5), 6-3, 7-6 (4) op het scorebord. De klok in de Amerikaanse hoofdstad gaf tijdens de tiebreak van de derde set inmiddels drie uur ’s nachts aan. Na de matchbal kon Murray zijn tranen niet meer bedwingen.