Lady Gaga treurt om overlijden Zombie Boy
Foto: ISOPIX
Rick Genest, ook wel bekend als Zombie Boy door zijn tatoeages, is woensdag onverwacht overleden. De 32-jarige Canadees verwierf de voorbije jaren bekendheid door zijn samenwerking met Lady Gaga en als gezicht van modecampagnes.

Het levenloze lichaam van Genest werd woensdag gevonden in zijn appartement in Montreal. De man beroofde zichzelf van het leven.

Genest verwierf bekendheid omdat zijn lichaam van top tot teen was getatoeëerd. Hij haalde daarmee ook het Guinness Book of Records. Het model was ook te zien in de videoclip van ‘Born This Way’, een nummer van Lady Gaga. Bovendien dook hij ook regelmatig op in reclamecampagnes, voor onder meer L’Oréal en Thierry Mugler. Hij dook ook op in de actiefilm 47 Ronin, naast Keanu Reeves.

Zijn tattookeuze was niet bedoeld om schrik aan te jagen, maar om te tonen dat hij de dood in de ogen keek. Genest overleefde een als tiener een hersentumor, vandaar de tattoo met open schedel.

Lady Gaga, die goed bevriend was met het tattoomodel, laat via Twitter weten dat ze kapot is van verdriet. 'De zelfdoding van mijn vriend Rick Genest, Zombie Boy, is zonder meer verschrikkelijk. We moeten nog harder werken (...) om mentale gezondheid op de voorgrond te zetten en het stigma dat we er niet over kunnen praten overboord te gooien. Als je het moeilijk hebt, bel dan vandaag nog met een vriend of een familielid. We moeten elkaar redden', schreef ze.

In deze video voor L'Oréal liet Genest zijn tattoos wegschminken om reclame te maken voor make-up voor mensen die bijvoorbeeld een wijnvlek willen camoufleren:

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.