Bahrain Merida maakt overgang Dylan Teuns bekend: “Enorm potentieel, ook als klassementsrenner”
Foto: BELGA

Dylan Teuns (BMC) zet zijn carrière vanaf 2018 voort bij Bahrain Merida. De Limburgse puncher tekende bij de ploeg van onder meer Vincenzo Nibali een contract voor twee seizoenen. Dat maakte Bahrain Merida donderdag bekend.

“Het is geweldig om een dergelijk getalenteerde renner aan boord te halen. We geloven in zijn enorme potentieel. Niet alleen als klimmer, maar ook als klassementsrenner”, reageerde teammanager Brent Copeland. “Dylan is een echte prof. Hij barst van de ambitie en wil voortdurend hogere doelen bereiken. Dat bewees hij de voorbije jaren door steeds betere resultaten te rijden. We kijken ernaar uit om een goede toekomst met elkaar op te bouwen.”

“Ik ben heel blij dat ik voor Bahrain Merida kan tekenen. Het is een van de beste ploegen ter wereld. Ik ben uitermate tevreden met het programma dat we voor mij hebben uitgestippeld. Het management toont veel vertrouwen in mijn kunnen”, verklaarde de 26-jarige Teuns.

Teuns maakte in 2015 zijn profdebuut voor BMC, nadat hij aan het einde van 2014 zijn waarde had bewezen als stagiair. De Limburger brak vorig jaar helemaal door en won op korte tijd de Ronde van Wallonië, de Ronde van Polen en de Arctic Race of Norway. Teuns slaagde er dit jaar niet helemaal in te bevestigen. Na goede resultaten in Parijs-Nice (zesde), de Ronde van het Baskenland (elfde) en de Brabantse Pijl (zevende), mikte hij op winst in de Ardennenklassiekers. Verder dan een twintigste plek kwam Teuns echter niet. De pocketklimmer staat zaterdag aan de start in de Ronde van Polen, waar hij zijn titel probeert te verdedigen.

BMC verdwijnt volgend seizoen uit het peloton en de renners van de Amerikaanse WorldTour-formatie zijn erg in trek. Zo kondigde EF Education First-Drapac aan dat de Italiaan Alberto Bettiol na één seizoen bij BMC terugkeert naar de oude stal. De 24-jarige Bettiol begon in 2014 zijn profbestaan in loondienst bij Cannondale, de voorganger van EF Education First-Drapac. “In onze ploeg toonde Bettiol zijn grote talent. Hij raakte het spoor in 2018 een beetje bijster, maar we zullen hem terug op de rails zetten”, aldus ploegmanager Jonathan Vaughters.