Apple is 1.000 miljard waard
Foto: REUTERS

Technologiereus Apple heeft vanavond, als allereerste bedrijf ooit, de grens van 1.000 miljard dollar aan beurswaarde overschreden.

De beurskoers van Apple is vlak voor 18 uur (Belgische tijd) gestegen naar 207,05 dollar per aandeel. Ruim 5 procent meer dan de 201,50 dollar van vanochtend, bij de opening van de handel op Wall Street.

Omdat er 4.829.926.000 aandelen van Apple in omloop zijn, komt die koers overeen met een totale bedrijfswaarde van 1.000 miljard dollar.

Apple is het allereerste bedrijf dat de historische kaap van 1.000 miljard haalt.

Tweemaal België

De omvang van de Amerikaanse computer- en smartphoneproducent is duizelingwekkend. Het bedrijf is meer dan het dubbele waard van het jaarlijkse bruto binnenlands product van België. Of meer dan alle aandelen op de Brusselse én Amsterdamse beurs samen, met inbegrip van kleppers als AB InBev, Shell en Philips.

Het record zat er al enkele dagen aan te komen. De koers van het Apple-aandeel was de voorbije dagen flink omhoog gegaan na bijzonder sterke omzet - en winstcijfers voor het tweede kwartaal. De beleggers en analisten op Wall Street geloven er rotsvast in dat Apple ook in de tweede jaarhelft zal blijven scoren, onder meer met nieuwe iPhone-toestellen.