Nippen we straks blauwe wijn?
Foto: Vindigo Facebook

Een Franse zakenman is ervan overtuigd dat zijn blauwe chardonnay het perfecte zomerdrankje is. Zelfs al wordt die in Spanje gemaakt.

Het blauwe brouwsel uit Andalusië heet ‘Vindigo’, en blijkt ondanks zijn opvallende kleur honderd procent natuurlijk te zijn. De kleur wordt namelijk verkregen door de wijn te filteren door een pulp van de schillen van rode druiven met anthocyanen (van het Griekse anthos - bloem - en kyaneos - donkerblauw). Die natuurlijke kleurstof komt ook voor in bosbessen, frambozen en zwarte sojabonen.

‘De wijn heeft een alcoholpercentage van elf procent, wat het geen al te zwaar drankje maakt. Hij heeft een fruitige afdronk, met kersen, passievruchten en braambessen. Perfect voor op het strand of bij het zwembad’, zegt René Le Bail, de Franse ondernemer die achter Vindigo zit.

Vanaf 12 euro kan je al een fles op de kop tikken, al kan dat vooralsnog alleen op het hoofdkantoor van Vindigo in Sète, een Zuid-Franse havenstad.

Twee jaar geleden lanceerden zes ondernemers uit Spanje al een blauwe wijn. Hun pogingen voet aan de grond te krijgen op de Franse wijnmarkt mislukten jammerlijk. Drie dagen na de lanceringen lieten de autoriteiten de flessen van de schappen halen omdat de labels op de flessen niet vermeldden hoe de blauwe kleur verkregen was.