Dimitri Vegas & Like Mike zien miljoenenberg slinken
Foto: Dimitri Vegas & Like Mike - Bringing the Madness 3.0

Niet dat ze moeten klagen, hoor. Maar de Belgische dj-broers Dimitri Vegas & Like Mike vallen voor het tweede jaar op rij buiten de top tien van de best verdienende dj’s ter wereld.

Dat lijstje wordt samengesteld door het Amerikaanse zakenblad Forbes. In 2016 stonden Dimitri (36) en Michael (32) Thivaios nog op tien, met een jaarloon van 13,2 miljoen euro. Maar vorig jaar verdwenen de broers uit de lijst.

Ook nu moeten Dimitri Vegas & Like Mike zich tevredenstellen met een eervolle vermelding: afgelopen jaar verdienden ze ‘slechts’ 9 miljoen euro, goed voor de veertiende plaats. Hun loon strijken Dimi & Mike vooral op in het buitenland. Zo draaiden ze het voorbije jaar onder andere in Japan, de VS, Chili, India en Australië. In december staan ze vier keer in het Sportpaleis.

De Schotse dj Calvin Harris (34) is al het zesde jaar op rij de best betaalde dj ter wereld. Het brein achter Dua Lipa’s wereldhit ‘One kiss’ verdiende op een jaar tijd 41 miljoen euro. Met Tiësto, ­Steve Aoki, David Guetta en Martin Garrix stonden de afgelopen weekends vier namen uit de top tien op Tomorrowland. Vrouwelijke dj’s zijn ook dit jaar opvallend afwezig in het lijstje.