In de luchthaven van Orly nabij Parijs brak woensdagmiddag een gevecht uit tussen de Franse rappers Booba en Kaaris. Resultaat: een tijdelijk gesloten vertrekhal, vertraagde vluchten en 14 arrestaties.

Op video’s op sociale media is te zien hoe verscheidene mannen - hun entourage deed ook mee - slaags raken tussen de rekken van een winkel en in de gangen van een vertrekhal van de luchthaven.

De 41-jarige Booba is al jaren een van de grote sterren van de Franse rap. Hij lanceerde mee de carrière van Kaaris. Maar beide rappers raakte naar verluidt in onmin omdat Booba zich onvoldoende gesteund voelde door Kaaris in zijn conflict met aartsrivaal Rohff.

De twee rappers waren allebei op weg naar Barcelona, waar ze apart zouden optreden. Hoe het gevecht precies losbarstte, is onduidelijk.

Volgens Franse politiebronnen werden elf mensen opgepakt. ‘Een klein aantal vluchten liep 15 tot 30 minuten vertraging op en de hal moest tijdelijk gesloten worden’, zo zeiden de luchtvaartautoriteiten.

De uitbater van de luchthaven heeft een klacht ingediend tegen veertien personen, onder wie de twee rappers. Zij zijn opgepakt. Beide rappers geven elkaar de schuld van de vechtpartij.