Belgische roeiers stoten door naar halve finale op EK in Glasgow
Ruben Somers Foto: BELGA

Ruben Somers heeft zich donderdag op de eerste dag van het EK roeien in het Schotse Glasgow geplaatst voor de halve finales in de lichte skiff. Het Belgische duo Pierre De Loof en Ruben Claeys plaatsten zich dan weer voor de halve finales van de dubbeltwee bij de mannen.

In de tweede van drie reeksen kwam Somers als derde van vijf deelnemers over de finish. Hij klokte af na 7:25.28. De 23-jarige Somers was daarmee 7.52 trager dan de Hongaarse winnaar Peter Galambos (7:17.76). Die haalde het voor de Duitser Lars Wichert (tweede op 5.44). De Deen Sebastian Terp (vierde in 7:39.98) en de Portugees Dinis Costa (vijfde in 7:48.86) moeten herkansingen varen.

De eerste drie per reeks zijn rechtstreeks geplaatst voor de halve finales. Die vinden zaterdagvoormiddag (10u12 en 10u18) plaats. Zondag worden de finales georganiseerd.

Dubbeltwee De Loof/Claeys naar halve finales

Ook Pierre De Loof en Ruben Claeys hebben zich vrijdagmiddag geplaatst voor de halve finales van de dubbeltwee bij de mannen. Het Belgische duo eindigde in de derde en laatste reeks op de derde plaats in 6:36.88, na Zwitserland (6:24.97) en winnaar Frankrijk (6:17.31). Estland (6:42.16) eindigde op de laatste plaats.

De top drie van elke groep plaatste zich voor de halve finales, de nummers vier varen vrijdag de herkansingen. De halve finales vinden zaterdagvoormiddag plaats.