Chelsea-coach Sarri hoopt nog altijd op langer verblijf van Courtois en Hazard: “Het zijn toppers”
Foto: REUTERS

Maurizio Sarri, sinds deze zomer coach van Chelsea, hoopt nog altijd dat sterkhouders Thibaut Courtois en Eden Hazard ook komend seizoen op Stamford Bridge voetballen. “Het gaat om topspelers, en elke club wil zijn topspelers houden. We proberen dit mogelijk te maken”, vertelde de 59-jarige Italiaan donderdag op de clubwebsite.

Een vertrek van beide Rode Duivels uit Londen hangt al langer in de lucht. Vooral na een ijzersterk WK, waarbij Courtois uitgeroepen werd tot doelman van het toernooi en Hazard alleen de Kroaat Luka Modric voor zich moest dulden als beste speler, lijkt het duo op weg naar de uitgang. Maar een halve maand na het einde van het WK is er nog geen doorbraak en zijn de twee nog altijd eigendom van Chelsea.

Sarri volgt beide dossiers op de voet. De Italiaan is erop gebrand om bij zijn debuut beter te doen dan de tegenvallende vijfde stek in de Premier League van vorig seizoen en rekent daarvoor op beide Belgen. “Zaterdag zie ik ze voor de eerste maal”, verduidelijkte de trainer. “Op dit moment weet ik niet hoe de zaken er voor staan en is er geen nieuws. Courtois en Hazard zijn toppers, en elke club wil zijn bepalende spelers houden. Wij proberen het te doen.”