Te warm? Ga eens in zwemkleding naar het werk
Julie Pelipas Foto: Instagram

De discussie of je al dan niet in korte broek op het werk mag verschijnen, loopt nog, en er wordt al een stap verder gegaan. De aanhoudende hitte vraagt namelijk om drastische maatregelen.

Als we de weerberichten mogen geloven, zijn we vertrokken voor een tweede periode van aanhoudende tropische temperaturen. Met de opgedane ervaring van juli nog vers in het achterhoofd, kunnen we ons ditmaal echter nog beter voorbereiden.

En waarom dan niet, in onze zoektocht naar de koelste outfit, eens in zwemkleding naar kantoor gaan? Op het eerste gezicht klinkt het bizar. Tot we er even bij stilstaan. Om te beginnen is er geen kledingstuk beter geschikt om zowel nat als droog te zijn dan een zwempak. Wanneer u zweet, zal dat dus niet te zien zijn. Grote investeringen zijn er evenmin nodig, want de meesten onder ons hebben al zwemkleding in de kast liggen.

Bovendien wordt in de mode-industrie al volop gesproken over kledij die zowel overdag als tijdens het nachtleven kan gedragen worden. Zwemkleding die nu ook opduikt in het straatbeeld, het is dus gewoon van hetzelfde laken een pak.

Combineren is de boodschap

Een aantal merken speelt er nu al op in. Zo combineert Zara een wit zwempak met een rok, een geheel dat zeker niet zou misstaan in een vergaderzaal, tenzij de airco op volle toeren blaast. De creaties van Staud and Solid passen volgens The New York Times dan weer perfect samen met een jeansbroek, waardoor ze lang niet alleen op het strand gedragen kunnen worden.

 

I tend to work against my own taste ‘ Miuccia once perfectly said ?? @modehunter

Een bericht gedeeld door Julie Pelipas (@juliepelipas) op

Enkele fashionista’s volgden dat voorbeeld al. Julie Pelipas van Vogue Oekraïne ging viral met een foto op Instagram waarop ze zelfverzekerd door de straten van Parijs wandelt in een ‘zwempakachtige top’ en een losse, witte broek. Het Britse model en televisiepresentatrice Alexa Chung ging al even viral met een selfie waarop ze zwemkleding combineert met een jeansrok.

Nog niet overtuigd? Dan ligt dat mogelijk niet aan u, maar aan het type zwemkleding dat u momenteel in de kast heeft liggen.