‘Slimste Mens’ moet het zonder Philippe Geubels stellen
Foto: Lies Willaert

De grappen van Philippe Geubels waren ondertussen een even traditioneel onderdeel van ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ als de uitspraak ‘T is gebeurd’, maar het jurylid zal er de volgende reeks niet meer bij zijn. De komiek past voor het nieuwe seizoen van de populaire televisiequiz, zo schrijft Het Laatste Nieuws.

Voor Geubels is dit het einde van een tijdperk. Toen hij nog maar net op de planken stond, dook hij al als deelnemer op in het programma, wat meteen voor zijn doorbraak zorgde. Het was ook achter de schermen van de quiz dat hij Jan Dircksens ontmoette, een van de hofleveranciers van Geubels’ grappen. Sinds 2009 maakt Geubels deel uit van de jury van het programma.

Dat hij er het volgende seizoen niet bij zal zijn, wijt zijn entourage in Het Laatste Nieuws aan een te volle agende. ‘Extra werk zit er gewoon niet in.’ Geubels, die vorig seizoen ook al een exclusiviteitscontract had bij VRT, werkt aan nieuwe projecten voor één en zal vanaf eind oktober ook de aftrap geven van zijn zaalshow ‘Bedankt Voor Alles’. Bovendien zal er volgend jaar ook een fictiereeks op het scherm verschijnen met Geubels in de hoofdrol.

Bij de vorige reeks van De Slimste Mens onstond er nog ophef over de seksistische grappen van de komiek. ‘Ik blijf die naam meedragen door de grappen over mijn vrouw die ik vroeger maakte, maar ik doe dat bijna nooit meer. Ik vind het jammer dat ik daar altijd toe herleid word’, zei hij daarover begin dit jaar nog in De Standaard.

Een compilatie van de meest hilarische momenten van Philippe Geubels in het vorige seizoen. Video: YouTube