In Durango, een stad in het noordwesten van Mexico, is dinsdagavond een vliegtuig van Aeromexico neergestort met 103 mensen aan boord. Er vielen geen doden, zegt de gouverneur.

Het gaat om vlucht AM2431 van Aeromexico, de grootste luchtvaartmaatschappij van Mexico. Het toestel, een Embraer 190, was op weg van Durango naar Mexico-Stad en crashte bij het opstijgen. 

De gouverneur van de deelstaat Durango,  José Aispuro, liet al snel weten dat er geen doden zijn gevallen onder de 97 volwassenen, twee kinderen en vier bemanningsleden. Wel zijn er 85 gewonden. Twee daarvan zouden er erg aan toe zijn.

Wat de crash veroorzaakt heeft, is nog niet duidelijk. Wellicht speelden de slechte weersomstandigheden een rol. Het vliegtuig zou na het opstijgen uit balans geraakt zijn door een sterke windstoot. Een overlevende zegt dat het vliegtuig met moeite van de grond raakte, 'misschien door zijn gewicht of de intense storm die juist was opgestoken'.

Een andere overlevende zegt dat het vliegtuig vlak na het opstijgen plots viel. 'Ik voelde twee hevige schokken en daarna begon het vliegtuig extreem hevig te schudden', getuigt Rómulo Campuzano.

De meeste passagiers konden het vliegtuig op eigen kracht verlaten, zegt een woordvoerder van de civiele bescherming.