Drie dieven zijn vorige weekend aan de haal gegaan met een haai uit het San Antonio Aquarium.

In het aquarium in San Antonio, in de Amerikaanse staat Texas, hebben drie bezoekers afgelopen zaterdag van een korte onoplettendheid van een bewaker gebruikgemaakt om een stierkophaai uit een bassin te stelen. Dat meldt het Aquarium op Facebook.

Het bassin is open zodat bezoekers de (ongevaarlijke) haaien kunnen aanraken als ze dat willen, maar dit trio ging een stap verder: met een net dat ze meegebracht hadden, visten ze een van de haaien, van zo’n 40 centimeter lang, uit het bassin. Vervolgens pikten ze nog een emmer met een desinfecterend middel uit een opslagruimte. Die goten ze leeg in een bassin om er vervolgens de haai in te stoppen. De emmer werd dan in een buggy gezet om mee naar buiten te rijden. Dat bewijzen bovenstaande camerabeelden.

De stoutmoedige diefstal werd echter opgemerkt door een bewaker die de bewakingscamera’s in het oog hield en de drie konden op de parking door het personeel aangesproken worden. Het personeel van het aquarium mocht hun voertuig echter niet doorzoeken en voor de politie ter plaatse gekomen was, haastten de vermoedelijke daders zich weg.

Het politie-onderzoek leidde echter al snel naar het huis van een liefhebber van allerlei zeedieren. ‘Zijn garage en huis leken wel een namaak-aquarium’, aldus Joseph Salvaggio van de politie aan CNN. ‘Hij wist ook heel goed wat hij aan het doen was en hoe hij het dier moest verzorgen.’ De haai werd ondertussen naar het Aquarium teruggebracht, tot grote vreugde van het personeel en de man zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.