Sterrenchef Alain Ducasse verliest restaurant in Eiffeltoren
Ducasse kookte vorig jaar voor de echtparen Trump en Macron Foto: AFP

De Franse topchef Alain Ducasse bepaalt al meer dan tien jaar wat het sterrenrestaurant bovenin de Eiffeltoren serveert, maar daar komt binnenkort een eind aan.

De Eiffeltoren is niet alleen populair voor zijn uitzicht op Parijs, maar herbergt op de tweede verdieping ook het sterrenrestaurant Le Jules Verne, waar Emmanuel en Brigitte Macron vorig jaar nog gingen tafelen met Donald en Melania Trump, en op de eerste verdieping de brasserie Le 58 Tour Eiffel.

Alain Ducasse, de koning van de Franse haute cuisine met meer sterren dan wie dan ook, bepaalde tien jaar lang wat er op het menu stond in het bovenste restaurant, maar volgend jaar moet hij het stokje doorgeven aan het duo Frédéric Anton en Thierry Marx, samen goed voor vijf Michelinsterren.

Ducasse had er graag nog wat langer in de pannen geroerd, maar het stadsbestuur besloot de concessie met Elior (dat samenwerkt met Ducasse) niet te verlengen, en in plaats daarvan in zee te gaan met Sodexo voor de volgende tien jaar.

Anton, die de keuken leidt van het Parijse driesterrenrestaurant Pré Catelan, zal zich vanaf september 2019 ontfermen over Le Jules Verne. Zijn collega Marx, chef-kok van het Parijse tweesterrenrestaurant Sur Mesure, wordt verantwoordelijk voor wat er in de brasserie een verdieping lager wordt geserveerd.