Schietpartij aan Brussel-Zuid: slachtoffer buiten levensgevaar
Brussel-Zuid (archiefbeeld). Foto: BELGA

Het slachtoffer van de schietpartij in de omgeving van het Brusselse Zuidstation is buiten levensgevaar. De man werd geraakt door twee kogels, in het been en in de arm. De vermoedelijke daders van de schietpartij konden vluchten en worden opgespoord.

Volgens het Brusselse parket vond de schietpartij aan een café in de Argonnestraat in Sint-Gilis rond 5.30 uur plaats en niet om 6.30 uur zoals eerder meegedeeld werd. 'Rond dat tijdstip werden enkele schoten gelost en een man, die nog niet formeel geïdentificeerd werd, raakte gewond door twee kogels. Hij werd geraakt in een arm en een been, maar verkeert niet in levensgevaar.' Eerder werd gemeld dat het slachtoffer 28 jaar was, maar dat staat volgens het parket nog niet vast.

'Het parket is een opsporingsonderzoek gestart naar feiten van poging doodslag en heeft een resem onderzoeksopdrachten gevorderd, waaronder de analyse van de beelden van de bewakingscamera's, een ballistisch deskundigenonderzoek en de afstapping van het labo van de federale politie. Er is ook een wetsarts gevorderd.'