Ook de drugsdealers op Tomorrowland kwamen van heinde en verre
Foto: BELGA

De federale politie heeft tijdens de twee weekends van Tomorrowland 63 drugdealers op heterdaad betrapt, afkomstig uit dertien verschillende landen. Ze zullen worden berecht tijdens speciale themazittingen.

De op heterdaad betrapte drugsdealers hebben de Britse, Nederlandse, Italiaanse, Deense, Canadese, Belgische, Roemeense, Australische, Israëlische, Duitse, Noorse, Zwitserse of Braziliaanse nationaliteit.

Twee van de dealers werden al voor de onderzoeksrechter geleid en zijn verder aangehouden, de 61 anderen werden onmiddellijk van het terrein verwijderd. Zij kregen allemaal een dagvaarding en zullen moeten verschijnen voor de correctionele rechtbank. Hiervoor worden speciale themazittingen voorzien op 26 september, 24 oktober en 28 november.

Verder hadden 450 personen gebruikershoeveelheden drugs bij zich. Ook zij werden onmiddellijk van het terrein verwijderd.

Illegale taxi’s

De politie verrichtte daarnaast 193 bestuurlijke aanhoudingen. Zo goed als alle overtredingen (95 procent) waren gevallen van ‘inklimmingen’ - mensen die zonder ticket het festival wilden betreden - openbare dronkenschap of personen die de openbare orde verstoorden.

De politie nam ook 21 illegale taxi’s in beslag.

Incident met pepperspray

Zondag zijn nog 3 Roemenen van 31, 34 en 42 jaar aangehouden door de Antwerpse onderzoeksrechter op verdenking van diefstal en bendevorming. Dit in het kader van een onderzoek naar bendes gauwdieven die actief zijn op verschillende festivals.

Een incident waarbij iemand op vrijdagavond pepperspray voor het hoofdpodium gooide en de spullen van een bezoekster gestolen werden, wordt nog verder onderzocht. De politie geeft nog mee dat verscheidene personen als mogelijke verdachten zijn geïdentificeerd en dat het onderzoek nog loopt.