Parkingbeheerder leert senioren parkings in- en uitrijden
Foto: DVH

Parkingbeheerder Parko organiseert dit najaar in Kortrijk opnieuw een cursus voor senioren om hen een (ondergrondse) parking te leren in- en uitrijden.

Parko komt daarmee naar eigen zeggen tegemoet aan een grote vraag. Senioren zouden vaak drempelvrees hebben om ondergrondse parkings in te rijden.

Voor veel bestuurders is het in- en uitrijden van een ondergrondse parking een heel karwei, zeker voor senioren die in het verleden niet al te vaak geconfronteerd werden met die parkingmogelijkheden. Parko biedt soelaas met ‘inrijlessen’.

‘We hadden eerder al dergelijke cursussen maar bliezen in 2016 de formule nieuw leven in’, zegt Peter De Meyer, verantwoordelijke Exploitatie. ‘We zijn zeker een pionier.’

Zenuwslopende opdracht

‘Wij stelden vast dat ondergronds parkeren voor een aardig aantal senioren een zenuwslopende opdracht is. Na onze tips en begeleiding tijdens een inrijles, zie je het vertrouwen bij die mensen meteen groeien en ondervinden ze bij een volgend bezoek aan één van onze ondergrondse parkings geen problemen en stress meer’, aldus De Meyer.

De formule kent succes. De voorbije jaren nam telkens een vijftigtal senioren deel aan de lessen.

Betaalmogelijkheden uitgelegd

Medewerkers van Parko zullen aan de deelnemende cursisten, die met hun eigen wagen komen en rijden, uitleggen hoe ze veilig de ondergrondse parking moeten in- en uitrijden en hoe ze gemakkelijk en efficiënt in de parking parkeren. Ook de betaalmogelijkheden worden uitgelegd, zoals het gebruik van badges, bankkaarten en nummerplaatherkenning.