Een nieuwe internethype die kwam overwaaien vanuit de VS levert in Nederland bizarre taferelen op. De bedoeling van de 'Kiki challenge' is dat bestuurders uit een stapvoets rijdende auto springen, een dansje doen en weer in de wagen duiken. Levensgevaarlijk, zelfs als het ‘lukt’. In het Nederlandse Putten liep het mis.

Het begon met Instagram-persoonlijkheid Shiggy. De Amerikaan maakte een video, waarin hij uit zijn rijdende auto springt, danst op het nummer 'In My Feelings' van rapper Drake, en vervolgens weer in de wagen stapt. Het filmpje ging viraal, waarna tal van anderen de ‘uitdaging’ aangingen. In de Verenigde Staten wordt al langer gewaarschuwd voor de hype, want het gaat geregeld mis. Zaterdag dook er een video op van een mislukte Kiki challenge (ook 'In my feelings'-challenge genoemd) in Nederland, waarbij er wonder boven wonder alleen schade aan een auto was (zie video bovenaan).

'Volslagen idioot'

'Waanzin! Niet doen!', luidt het niet mis te verstane oordeel van de Nederlandse minister van Infrastructuur, Cora van Nieuwenhuizen, op Twitter. 'Wat deze jongen doet, is volslagen idioot en levensgevaarlijk', klinkt het bij Ernst Koelman, woordvoerder van het expertisecentrum over verkeer en vervoer van Justitie, die eraan toevoegt dat het ook strafbaar is.