Vermiste skiër na zestig jaar geïdentificeerd via Facebook
Foto: REUTERS

De Italiaanse politie kon dankzij Facebook eindelijk duidelijkheid scheppen over de menselijke resten die in 2005 werden teruggevonden in de Italiaanse Alpen. Het gaat om een Franse man die meer dan zestig jaar geleden verdween.

Dertien jaar na de vondst van menselijke resten op een hoogte van 3.000 meter op een van de flanken van de Matterhorn nabij de Zwitserse grens, is er eindelijk een doorbraak in het onderzoek, kondigde de Italiaanse politie zondag verheugd aan.

De man was ongeveer 1.75 meter hoog en 30 jaar oud, maar de forensische onderzoekers konden hem en zijn houten ski’s aan geen enkele verdwijning linken, waardoor het lichaam jarenlang anoniem bleef.

In juni besloot de Italiaanse politie om enkele bevindingen uit het onderzoek te delen op Facebook, onder meer details over de bril en geborduurde initialen op een restje kleding, met de vraag het bericht zo veel mogelijk te delen, vooral in Frankrijk en Zwitserland.

Nadat het bericht werd opgepikt door Franse media kwam het ook de Franse Emma Nassem ter ore. Zij legde meteen de link met haar oom Henri Le Masne, die in 1954 verdween nadat hij in zijn eentje was gaan skiën in de buurt van de Matterhorn.

Een foto van de man toonde een bril die overeenkwam met deze die bij het lijk waren gevonden. Een DNA-test bevestigde de identificatie.