In het zuiden van Tadzjikistan zijn vier buitenlandse toeristen omgekomen, nadat ze op de fiets door een auto werden aangereden. Dat hebben de autoriteiten van het centraal-Aziatische land bekendgemaakt. Drie andere toeristen raakten gewond. Mogelijk is er kwaad opzet in het spel.

‘Drie buitenlanders stierven ter plekke en een andere is in het ziekenhuis gestorven’, stelt het ministerie van Binnenlandse Zaken. De groep toeristen bestond uit twee Amerikanen, twee Nederlanders en drie anderen van wie de nationaliteit niet werd vrijgegeven. De Amerikaanse ambassade bevestigde later op de dag dat twee doden de Amerikaanse nationaliteit hebben.

Volgens de lokale nieuwssite Akhbor.com was er kwaad opzet in het spel. De inzittenden van de auto zouden na de aanrijding zijn uitgestapt en zouden de toeristen met messen te lijf zijn gegaan. Ook zouden er mogelijk schoten zijn gelost.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken van Tadzjikistan verklaarde ’s avonds dat na het ongeval een persoon werd opgepakt en dat twee anderen werden gedood toen ze zich verzetten bij de arrestatie.