Voor een keer een zwakke Bruce Willis
‘Death Becomes Her’. Foto: Universal Studios

Vanavond op uw tv: Bruce Willis die een zwakke sul speelt. Maar ook humor, een oorlogsfilm en een thriller.

1. TONI ERDMANN

Canvas 21.05-0.05 uur

Humor is een spel waarbij iemand een grap vertelt en aan het eind lacht iedereen behalve de Duitsers. Dat cliché gaat niet meer op sinds deze tegelijk wrange en ongemeen geestige film.

2. DEATH BECOMES HER

VTM 23.00-1.25 uur

Bij momenten geestig commentaar op de Amerikaanse obsessie met het jeugdige lichaam. Met special effects waarvan je mond begin jaren 90 openviel. Net als die van Bruce Willis, die voor een keer een zwakke sul speelt.

3. THE HURT LOCKER

Vier 20.35-23.00 uur

Explosieve en spannende oorlogsfilm over een Amerikaans ontmijningsteam, aan de slag in Irak, ten tijde van de Tweede Golfoorlog. Jeremy Renner is best geloofwaardig als roekeloze (anti)held, Kathryn Bigelow kreeg terecht de Oscar voor beste regisseur.

4. JACK REACHER

Caz 20.40-22.50 uur

Wanneer een sluipschutter met zes schoten vijf mensen om het leven brengt, wijst al het bewijsmateriaal in de richting van de man in hechtenis. Wanneer de verdachte ondervraagd wordt, zegt hij maar één ding: ‘Get Jack Reacher!’ Er begint een buitengewone zoektocht naar de waarheid, waarbij Jack Reacher tegenover een onverwachte vijand komt te staan...