Verdachten steekpartij Park Spoor Noord: 'Zelf bedreigd geweest door slachtoffer'
Archiefbeeld Park Spoor Noord Foto: WDK
De twee 18-jarigen die betrokken waren bij een steekpartij in Park Spoor Noord woensdagavond, zijn aangehouden. De drie minderjarige verdachten zijn in een gesloten instelling geplaatst. Ze beweren dat ze zelf op een eerder slachtoffer bedreigd werden.

Woensdagavond rond kwart over negen hield een vijftal jongeren een fietser tegen bij het skatepark aan Park Spoor Noord in Antwerpen. Na een discussie vielen ze de man aan en begonnen ze hem te stampen en te slaan, ook toen hij al op de grond lag, en brachten hem twee messteken toe. De aanval hield pas op toen verschillende mensen verbaal tussenkwamen, waarna de aanvallers wegliepen.

Sinds de feiten zijn vijf jongeren opgepakt. Ze zijn afkomstig uit de omgeving van Park Spoor Noord. Frappant is dat er twee 13-jarigen betrokken zijn. Eén van hen is al bekend bij het gerecht, onder meer voor diefstal. In de buurt is hij ook gekend voor overlast en zwaardere feiten.

Aangehouden en geplaatst

Na de arrestatie van het vijftal beval de jeugdrechter dat de 13-jarigen moesten worden opgenomen in een gesloten instelling. Door plaatsgebrek moest even gezocht worden naar een geschikte plaats, maar dat is inmiddels gebeurd. De twee 18-jarigen zijn aangehouden. De vijfde verdachte, 17 jaar oud, verscheen voor de jeugdrechter. Ook hij werd overgebracht naar een gesloten instelling.

Als motief voor de aanval zeggen de dertienjarigen dat ze zouden zijn bedreigd geweest door het slachtoffer. Parketwoordvoerder Ken Witpas zegt dat die piste wordt onderzocht.

Schedelbreuk

Het is voorlopig nog onduidelijk wie het slachtoffer precies is. Het zou gaan om een man van buitenlandse origine die een jaar of vijfendertig is. Volgens het Antwerpse parket is zijn toestand ernstig.

‘Hij werd ter plaatse bewusteloos afgevoerd naar het ziekenhuis’, staat in een mededeling. ‘Het slachtoffer bleek onder meer ook 2 steekverwondingen te hebben opgelopen aan het hoofd die vermoedelijk ook aan de oorzaak liggen van een vastgestelde schedelbreuk. Hij verkeert op dit moment nog in levensgevaar.’

Voorlopig is nog niet duidelijk wie van het vijftal heeft gestoken.