Michelle Williams is stiekem getrouwd
Foto: Richard Shotwell/Invision/AP

Actrice Michelle Williams is recent getrouwd, zo onthult ze in een interview met Vanity Fair. De gelukkige is de Amerikaanse singersongwriter Phil Elverum, beter bekend als Mount Eerie.

De ceremonie vond eerder deze maand plaats in de Adirondack-regio in upstate New York, in het gezelschap van dichte familie en goede vrienden. De 37-jarige Williams en 40-jarige Elverum hebben allebei een dochter uit een eerdere relatie, en beiden moesten ze eerder een geliefde afstaan.

Williams heeft een dochter Matilda met Heath Ledger, die in 2008 overleed aan een overdosis. De echtgenote van Elverum overleed in 2016 aan pancreaskanker, anderhalf jaar na de geboorte van hun dochter Agathe. Hij verwerkte zijn verdriet op de plaat A crow looked at me.

De actrice – die al vier keer werd genomineerd voor een Oscar voor haar rollen in Brokeback mountain, Blue valentine, My week with Marilyn, en Manchester by the sea – beschrijft hun relatie als ‘zeer bijzonder’.

‘Ik heb de liefde nooit opgegeven’, vertelt ze in het interview. ‘Ik heb altijd tegen Matilda gezegd dat haar papa van mij hield voordat iemand dacht dat ik getalenteerd was, of mooi, of leuke kleren droeg. Ik heb nog nooit openlijk over een relatie gesproken in de media, maar Phil is niet zomaar iemand. Ik heb iemand gevonden die me liefheeft en toch vrij laat zijn.'

Dat ze nu wel met haar relatie naar buitentreedt, doet de actrice naar eigen zeggen voor anderen die al lang zoeken naar de ware liefde. Ze geeft hen het advies om zich niet zomaar aan iemand te binden. 'Wees niet tevreden met een relatie die voelt als een gevangenis, die moeilijk is, of je kwetst. Als het niet als liefde voelt, dan is het geen liefde.'

Williams had de voorbije jaren relaties met regisseur Spike Jonze, acteur Jason Segel en auteur Jonathan Safran Foer.