Voorbijgangers bevrijden peuter uit hete auto
Archiefbeeld Foto: pixabay

De Nederlandse hulpdiensten zijn donderdag opgeroepen nadat voorbijgangers een meisje hadden opgemerkt dat alleen in de wagen zat op de parking van een supermarkt.

De moeder van de peuter (2,5) had beslist om ‘alleen en snel’ boodschappen te doen in de Albert Heijn en liet daarom haar dochter alleen wachten in de auto op de parking van de supermarkt in het Nederlandse Assendelft. NH Nieuws meldt dat de vrouw het kind achterliet in de auto omdat alleen winkelen ‘sowieso sneller gaat’ en het duo zo ‘sneller weer naar huis zou kunnen gaan in deze hitte’.

Maar voorbijgangers maakten zich zorgen en contacteerden de hulpdiensten. Intussen haalden ze het kind uit de auto omdat het bezweet was en niet meer helder reageerde op vragen. Hoelang het kind in de wagen zat, is niet duidelijk.

Klacht ingediend

De hulpdiensten besloten om het meisje ter plaatste te hydrateren en af te koelen. De peuter werd intussen getroost door haar moeder, die gealarmeerd was door de heisa op de parking, maar daar namen niet alle omstanders genoegen mee. Een van hen diende een klacht in tegen de vrouw wegens huiselijk geweld en kindermishandeling.

De Nederlandse en Belgische politie benadrukken, zoals wel vaker, dat het zeer gevaarlijk is om kinderen - of dieren - in deze hitte achter te laten in een warme auto omdat de temperatuur er snel kan oplopen waardoor er gevaar voor oververhitting optreedt.