Van Avermaet en Belgisch kampioen Lampaert toppen na-Tourcriterium van Sint-Niklaas
Foto: Photo News

Greg Van Avermaet, acht dagen lang de drager van de gele trui in de Tour, en Belgisch kampioen Yves Lampaert toppen op woensdag 1 augustus het criterium van Sint-Niklaas. Naast dit tweetal draaien ook nog onder andere Oliver Naesen en Jasper De Buyst toertjes rond de grootste markt van ons land.

De olympische kampioen hees zich na de ploegentijdrit, de derde etappe van de Tour in Cholet, in het gele leidersshirt. Pas na de zware bergrit tussen Albertville en La Rosière, de 11e etappe van de Ronde van Frankrijk, moest hij de gele trui overlaten aan de Brit Geraint Thomas.

Naast Van Avermaet bereikten de organisatoren ook nog een overeenkomst met regerend Belgisch kampioen Yves Lampaert, ex-Belgisch kampioen Oliver Naesen en Jasper De Buyst. De organisatoren hopen nog enkele ronkende namen aan te trekken voor hun evenement.

Het criterium in Sint-Niklaas vat na de cabrio-parade aan om 18u30 met een tijdrit. Vanaf 19u00 gaan de renners op pad voor een wedstrijd van zowat twee uur. Meteen kennen we dan de opvolger van Greg Van Avermaet, de eindlaureaat van vorige editie.