Honderden spreken af in koelcel – vrijwel niemand daagt op
Een van de klanten die speciaal verkoeling kwam zoeken in de koelcel van Colruyt Sint-Truiden. Foto: BELGAONTHESPOT

Van de meer dan 1.900 mensen die via Facebook lieten weten dat ze vanmiddag verkoeling zouden zoeken in de koelcel van de Colruyt-vestiging van Sint-Truiden kwam maar een twintigtal personen opdagen.

Truienaar Timmy Haubrechts had als grap het evenementwoensdagmorgen op Facebook geplaatst en kon niet geloven dat het op minder dan 24 uur viraal ging en bijna negenduizend keer gedeeld werd.

Bij temperaturen van dertig graden lijkt verkoeling zoeken in een koelcel waar de temperatuur iets hoger ligt dan het vriespunt een goed idee. Vandaar zijn oproep. Hij riep iedereen op om massaal met ‘zomerse kledij, eenhoorn, roze flamingo, zwembandjes, bikinilijf en een six-pack’ naar de Colruyt-koelcel in Sint-Truiden te komen. Omdat het bericht al snel viraal ging, werd het evenement later ook uitgebreid naar andere vestigingen.

In Sint-Truiden waren ze er helemaal klaar voor. Voor de gelegenheid werd een gele opblaaseend centraal in de koelcel geplaatst. De degustatieschaaltjes waren netjes bijgevuld en de cameraploegen van nationale en lokale zenders stonden ‘de duizenden warmtevluchtelingen’ op te wachten. Ook vele kranten tekenden present.

De verzamelde pers poseerde uiteindelijk zelf voor een selfie, toen de beloofde massa niet kwam opdagen. Ook in andere vestigingen lag de opkomst ver beneden de verwachtingen.

Het is niet de eerste keer dat een evenement op Facebook een succes lijkt te worden maar dat de uiteindelijke opkomst tegenvalt. Denk aan de betoging om Radja Nainggolan alsnog mee te nemen naar het WK in Rusland of de grote betoging tegen koriander (die overigens door de organisator op voorhand werd afgelast).