Seizoen nog niet begonnen of Club Brugge en KV Mechelen al op het matje voor supportersrellen

Club Brugge en KV Mechelen worden door het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) vervolgd, zo vernam Belga donderdag. Beide clubs moeten op 31 juli voor de Geschillencommissie verschijnen wegens een opstootje tussen supporters in een vriendschappelijke wedstrijd.

De landskampioen en de degradant uit de Jupiler Pro League hielden op 18 juli een oefenmatch in Tongeren. De partij draaide na een makke vertoning uit op een doelpuntenloos gelijkspel.

Twintig minuten voor tijd moest scheidsrechter Alexandre Boucaut de oefenpot wel stilleggen, nadat enkele fans met elkaar op de vuist waren gegaan. De lokale politie en stewards moesten tussenbeide komen. Nadien kon de partij gewoon worden afgewerkt zonder verder incidenten.

Het Bondsparket laat het er echter niet bij. Nog voor de competitie goed en wel van start is gegaan, hebben de eerste clubs al prijs. Op dinsdag 31 juli (om 14u00) mogen Club Brugge en KV Mechelen het uitleggen aan de Geschillencommissie. Ook ref Boucaut werd opgeroepen als getuige.