Familie uit Sint-Niklaas crasht tijdens autovakantie: 3 doden
Themabeeld Foto: AP

Twee broers uit Sint-Niklaas en één van hun echtgenotes zijn woensdag om het leven gekomen tijdens een auto-ongeval in Turkije. De familie was op weg naar hun geboortedorp om daar het offerfeest te vieren. De vrouw van de andere broer ligt in coma.

Het ongeval gebeurde woensdagavond rond 18 uur nabij de Turkse stad Edirne, net over de grens met Griekenland en Bulgarije. De broers van 57 en 56 jaar uit Sint-Niklaas en hun echtgenotes waren samen in de auto onderweg op de snelweg toen hun Mercedes om een onduidelijke reden van de baan ging. De auto belandde in de betonnen gracht naast de weg en reed een vijftigtal meter verder te pletter tegen de muur van een huis.

De mannen overleden ter plaatse, hun echtgenotes werden in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar een van hen later overleed. De tweede vrouw is nog steeds kritiek.

Isparta

De families waren op weg naar hun geboortestad Isparta in Turkije, zegt een neef aan Het Nieuwsblad. Veel mensen uit de Turkse gemeenschap in Sint-Niklaas zijn afkomstig uit Isparta.

De overleden broers en echtgenote worden vandaag overgebracht van Edirne naar Isparta. Daar zullen ze morgen worden begraven.