De Italiaanse bandenproducent Pirelli brengt ook in 2019 een eigen kalender uit. Onder meer model Gigi Hadid en ballerina Misty Copeland zullen geïnteresseerden door het nieuwe jaar leiden.

De beelden voor de 46ste editie van de kalender werden in april geschoten door de Schotse fotograaf Albert Watson. De kalender vertelt deze keer het verhaal van vier filmpersonages, gespeeld door model Gigi Hadid, ballerina Misty Copeland en actrices Laetitia Casta en Julia Garner (bekend van de Netflix-serie Ozark).

Zij krijgen het gezelschap van balletdansers Calvin Royal III en Sergei Polunin, modeontwerper Alexander Wang en model Astrid Eika.

‘Het basisidee van een kalender is één beeld waar je de hele maand naar staart. Het is niet zoals een boek waarbij je de pagina’s omslaat. Daarom wilde ik dat de beelden een verhaal vertellen, meer dimensie hebben’, aldus Watson aan CNN.

Copeland kroop in de huid van een stripper die ervan droomt een beroemdheid te worden. Hadid werd gecast als rijke, maar melancholische vrouw die troost vindt in de armen van haar beste vriend. Casta speelt een schilderes en Garner geeft gestalte aan een natuurfotograaf. Op de beelden is het nog wachten tot december, wanneer de kalender wordt uitgebracht.

De 76-jarige Watson fotografeerde meer dan honderd covers voor Vogue en is ook bekend van de filmposters voor Kill Bill en Memoirs of a geisha. Een naaktfoto die hij in 1993 schoot van een piepjonge Kate Moss werd enkele jaren geleden geveild voor bijna 20.000 euro.

De Pirelli-kalender werd in 1964 uitgebracht om reclame te maken voor de bandenproducent, maar groeide uit tot een van de meest besproken modekalenders ter wereld. Heel wat topfotografen en bekende gezichten hebben al hun samenwerking verleend.