Zeventien jaar na aanslagen 9/11 nieuw slachtoffer geïdentificeerd
Foto: Photo News

Zeventien jaar na de aanslagen op de WTC-torens in New York kon een 26-jarig slachtoffer formeel geïdentificeerd worden. Dat gebeurde dankzij een DNA-staal.

Bij de aanslagen in New York in 2001 kwamen 2.753 mensen om het leven. Intussen werden al 1.642 slachtoffers formeel geïdentificeerd.

Het Office of Chief Medical Examiner van de stad New York is al die jaren blijven werken op de bijna twintigduizend menselijke resten die na de aanslagen werden gevonden en nog niet gelinkt konden worden aan een slachtoffer.

Het nu geïdentificeerde slachtoffer, Scott Michael Johnson, werkte als financieel analist bij de investeringsbank Keefe, Bruyette and Woods.

Traag proces

In de eerste twee jaar na de aanslagen kon het medisch instituut bijna 1.500 slachtoffers identificeren, maar sindsdien is het ritme van de formele identificaties fel vertraagd.

‘In 2001 hebben we de families beloofd dat we het nodige zouden doen om hun naasten te identificeren, hoe lang dat ook mag duren’, aldus Barbara Sampson, de verantwoordelijke van het medisch instituut.