Bayern München legt miljoenen op tafel voor 17-jarige Canadees
Foto: Photo News

Bayern München versterkt zijn selectie met het Canadese toptalent Alphonso Davies. De linksbuiten van de Vancouver Whitecaps doet het huidige seizoen in de Major League Soccer nog uit en verhuist dan naar de Rekordmeister.

Bayernvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge bevestigde woensdag in Philadelphia, waar de Duitsers het nieuwe seizoen voorbereiden, dat er een akkoord is over de transfer. Bayern zou tussen 12 en 15 miljoen euro betalen voor de Canadese tiener met Ghanese roots. Het maakt van Davies, die begin november 18 wordt, meteen de duurste speler in de MLS-geschiedenis.

“Hij is een jongen met een grote toekomst voor zich”, reageerde Bayerncoach Niko Kovac. “Als een talent met die zwierigheid en technische kwaliteiten internationaal zo gegeerd wordt, dan ben je verplicht daar flink voor te betalen.”

Davies, die ondanks zijn jonge leeftijd al drie keer scoorde in zes interlands, blijft nog zeker tot eind oktober bij Vancouver. Ten laatste half december, wannneer de play-offs in de MLS afgelopen zijn, maakt hij de overstap naar Bayern.