Geen andere voertuigen betrokken bij busongeval op E40 in Aalter
Foto: Simon Mouton
Er waren geen andere voertuigen betrokken bij het zware busongeval dinsdagnacht op de E40 in Aalter. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen.

Een passagiersbus met 20 inzittenden van de Franse maatschappij Ouibus reed daar tegen de betonnen afbakening van een werf. Het parket en de federale wegpolitie onderzoeken alle pistes. Zo wordt de tachograaf van het voertuig uitgelezen om te controleren of de chauffeur de rij- en rusttijden had gerespecteerd.

De resultaten van het tachografisch onderzoek kunnen verklaren waarom de Nederlandse chauffeur de signalisatie niet tijdig heeft opgemerkt en inreed op de obstructie. Bij het ongeval vielen twintig gewonden, onder wie twee zwaargewonden. Het gaat om passagiers met de Britse, Ierse en Nederlandse nationaliteit. De bus was vanuit Nederland op weg naar Londen.

Het medisch interventieplan is afgekondigd en de hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Slachtoffers zijn naar vier ziekenhuizen gebracht en werden na medische controle opgevangen in een sporthal in Aalter. De snelweg werd na het ongeval een tijd lang afgesloten maar hinder voor het verkeer was rond negen uur woensdagochtend alweer weggewerkt.