Yosemite National Park gedeeltelijk gesloten door natuurbrand
Foto: AP

Het Yosemite National Park, in de Amerikaanse staat Californië, wordt vanaf woensdag tot en met zondag gedeeltelijk gesloten door de natuurbrand. Die woedt al bijna twee weken in de buurt van het populaire natuurpark. Dat heeft de National Park Service (NPS) dinsdag aangekondigd.

De zuidelijke ingang van het park wordt gesloten en de zuidelijke gebieden Yosemite Valley, Wawona en Mariposa Grove zijn niet toegankelijk. Mensen die er op dit moment verblijven moeten de gebieden tegen woensdagmiddag verlaten.

Eerder was ook al de westelijke ingang vanuit El Portal gesloten om de bluswerken van de brandweer in de omgeving te vergemakkelijken. Om dezelfde reden waren binnen het Yosemite National Park de gebieden Glacier Point Road, Bridalveil Creek, Merced Grove en Giant Sequoias afgesloten.

Ferguson

De grote natuurbrand, ‘Ferguson’ gedoopt, ontstond op 13 juli in de Sierra Nevada. Ruim 3.300 brandweerlieden zijn gemobiliseerd om het vuur te bestrijden. Volgens de brandweer is de brand nu voor 25 procent onder controle

Het vuur legde in totaal al meer dan 14.800 hectare ten zuidwesten van Yosemite National Park in de as. Eén brandweerman kwam om tijdens het blussen, zes anderen raakten gewond. In totaal worden bijna 3.500 gebouwen bedreigd door de vlammen.

Yosemite National Park gedeeltelijk gesloten door natuurbrand
Foto: AP